Keresés ebben a blogban

Téma képeinek készítője: MichaelJay. Üzemeltető: Blogger.

Text Widget

Popular Posts

Pages

Unordered List

Recent Posts

Kinek jó az online tanácsadás?

 

Miben tud segíteni az online tanácsadó?

Az online tanácsadó területétől függően nagyon sok mindenben tud segíteni. Általánosan olyan mint egy jó barát, de valójában kívülálló. Egy emberséges ember, aki meghallgat és a tudásával, tapasztalatával, empatikus képességeivel segít rávezetni a megoldásra. Segít az önbizalmad visszaállításában, a motivációd visszanyerésében és abban hogy fényesebben lásd az életedet, a jövődet. Akár életmódbeli tanácsokat ad, és pozitív változásokat indukál. Rávezet a helyes útra és biztosítja hogy ne egyedül menj végig rajta. Melletted áll, a Te érdekeidet nézi. A központba kerülsz és figyelmet kapsz. Valódi figyelmet, segítő kérdéseket.

Amikor benne vagyunk egy adott élethelyzetben, sokszor nem látjuk a kiutat, mert benne vagyunk. Úgy érezhetjük, összecsapnak a fejünk felett a hullámok, minden összejött és minden ellenünk játszik. Emiatt rossz passzban vagyunk és nem látjuk a kiutat. És ez ismétlődhet. Kihez forduljunk?

A körülöttünk lévők se feltétlen tudnak segíteni, mert ők is benne vannak, érintettek, vagy elfogultak. Itt jön a képbe az online tanácsadó aki objektívan látja a helyzetet, el tudja helyezni, mivel széles látóköre és jó emberismerete van. Tehát az adott helyzetet lehet hogy más már 100-szor átélte és tudja hogyan birkózzon meg vele. Ezt a tudását, tapasztalatát tudja Veled megosztani és segíteni ezzel átlendülni a problémákon.Ha ez a fajta segítség nem elég, akkor már lehet hogy orvoshoz kell fordulnod, vagy mentőt kell hívnod. Ezek már SOS esetek, de ha még nem ennyire súlyos a helyzet, csak magad alatt vagy, úgy érzed összecsaptak a fejed felett a hullámok és megértésre, értő fülekre és együttérzésre van szükséged, talán pár jó tanácsra, akkor eljött az online tanácsadó szerepe.

Mivel könnyen elérhető online vagy telefonon, nem kell sehova utaznod, az időpont foglalás rugalmas, átlátható, így ez nagyon könnyen megoldható, minden bonyodalom nélkül. Végre elmondhatod valakinek ami bánt, vagy nyomaszt. Már önmagában ez is segít és felszabadít sok esetben. A fizetés online történik és számlát kapsz. A diszkréció maximális, mivel senkinek sem érdeke kiteregetni a problémáidat a nagyközönségnek, amúgy meg mást nem is érdekel.

Mik lehetnek a tanácsadási területek?
Elég sokrétű, kezdve a munkahelyi, magánéleti, anyagi, egészségi problémákon át egészen sokféle. Ezek valamilyen szinten összefügghetnek, és sok esetben lelki okai vannak. A megoldhatatlannak tűnő élethelyzetek sokszor annak tűnnek, de valamilyen megoldás mindig van. De nem mindig látunk ki a saját fejünkből vagy látjuk a fától az erdőt. Főképp az érzelmi hatások miatt, amiket az adott helyzetben átélünk. Nem tudunk tisztán gondolkozni, élesen látni és megérezni mi lenne a legjobb. Ezt maga a helyzet szüli. Ha mégis megváltoztathatatlan, könnyebb elviselni ha van kivel megoszd legalább szóbeli szinten. Ha megértést, együttérzést tapasztalsz, máris könnyebb.


A cikk szerzője: Szalontai Teréz
Jelentkezés online tanácsadásra: Klikk ide

Nincsenek megjegyzések:
Írjon megjegyzés