Keresés ebben a blogban

Téma képeinek készítője: MichaelJay. Üzemeltető: Blogger.

Text Widget

Popular Posts

Pages

Unordered List

Recent Posts

Miért jó online dolgozni?

 

Online dolgozni nagyon jó, sok szempontból. Egyrészt nagyon kényelmes, mert nem kell menni sehova. Általában nem időhöz kötött, ha mégis akkor elég rugalmas. Nagyjából Te választod meg mikor dolgozol és mennyit. A kereseted is ezzel arányos.

Nincs főnök, és nincs aki dirigál. Nemcsak otthonról, hanem egy okostelefonnal bárhonnan tudsz dolgozni ahol van internet elérés. (kábeles internet, wifi....)

Nincs korhoz kötve. Nem számít hány éves vagy.Online minden eszközt elérsz amire szükséged van és többnyire ingyen. (Facebook, e-mail, skype, blog, weboldal, stb.)

A munkádat nem bírálják, nem kritizálják és Téged sem. Ha vannak ügyfeleid, ők hálásak és hűségesek. Persze ehhez jól kell végezned a munkádat. Jó esetben akár évek múlva is visszatérnek Hozzád és ajánlanak másoknak. (nálam ez gyakori)

Anyagi szempontból is előnyös, mert csak az internet előfizetés a kiadásod. Nincs utazási költség, és rengeteg időt is spórolsz. Magad osztod be a saját idődet úgy, ahogy akarod.

Önálló vagy, és nem függsz senkitől. Annyi szabadidőd van amennyit csak akarsz és akkor mész szabadságra amikor akarsz és annyi időre amennyi időre akarsz. Senki nem szabja meg ezeket.
Tehát szabad vagy és kötetlen. A munkaidődet is Te határozod meg, és még azt is hogy mikor akarsz reggel felkelni. A munkahelyed ugyanis 1-2 méteren belül van. (az íróasztalod)

Nem vagy kitéve az időjárás szeszélyinek, közlekedési veszélyeknek és kiszámíthatatlan tényezőknek. Nagyon pontos tudsz lenni, hiszen otthon vagy, nem késel el sehonnan.

Teljesen nulláról el lehet kezdeni, nem szükséges anyagi befektetés, vagy vásárlás. Tanulás az szükséges és kitartás, motiváció. Az internetről mindent meg tudsz tanulni, használd a Google-t!

Legális és bejelentett, adózott és államilag is elfogadott. Minden hatóság előtt megállja a helyét, nem kell félned hogy nem vagy bejelentve vagy megbüntetnek valamiért. Persze ehhez legálisan kell csinálnod! (könyvelő, stb.)

Gyorsan jön a pénz, nem havi fizetés van. Ha ügyfelekkel dolgozol, akkor akár előre is fizetnek, vagy óránként, tehát szinte naponta van bevételed folyamatosan. Nem kell megvárni a hó végét, és soha nem fogy el a pénz, mert ahogy dolgozol úgy mindig jön a bevétel is.

A bevételnek nincs felső határa, mivel Te szabod meg. Legyen ez akár óradíj, online termék eladás, vagy más online szolgáltatás. A fizetésedet mindig megkapod.

Nem kell alkalmazkodnod a munkatársaidhoz, a főnökhöz és a kötözködő ügyfelekhez. A munkatársaidat magad választod meg, főnököd nincs, az ügyfeleket pedig szintén megválogathatod. Előre felmérheted kivel szeretnél dolgozni, együttműködni. Ettől fogva természetesen csak olyanokkal dolgozol akiknek szimpatikus vagy, akik kedvelnek és ez kölcsönös. Akik elismernek, méltányolnak és nemcsak anyagi értelemben. (hanem emberileg is) Dicsérnek, a munkádat segítik, de soha nem szidnak vagy kritizálnak. A munkádat támogatják, ezek lehetnek észrevételek, de mindig udvarias formában és kedvesen. (ami szintén kölcsönös)
Milyen területeken tudsz online vállalkozni? 
Ez egy lista a teljesség igénye nélkül:
- online tanítás (ezt csinálom én, angol nyelvet tanítok skype-on főállásban 10 éve online)
- social media management (közösségi média: Facebook, Twitter, Instagram, stb.)
- programozó
- könyvelő
- tanácsadó (bármilyen témában)
- network marketing (MLM)
- designer, weboldal szerkesztő
- graphic designer (tervező grafikus) 
- online marketing, video marketing, digital marketing
- marketing kampány készítő 
- cikkíró, író, blogger
- képszerkesztő (Photoshop)
- fordító
- VA (Virtual Assistant) - online asszisztens távmunkában
- online tananyag készítő (pl. oktatáshoz)
- online coach, tréner (vállalati, céges vagy magán)
- adminisztráció távmunkában (hasonló mint a home office)
- online viszonteladó partner (affiliate)
- youtube videó hirdetésekkel
- online promoter (ha sok követőd vagy látogatód van, promotálhatod cégek termékeit)
- fizetett hirdetések elhelyezésével a blogodon (Google Adsense)
- online ügyfélszolgálatos
- online adatbevitel (gépelés)Minden amihez nem kell a személyes találkozás, részvétel illetve megoldható online is. Általában szolgáltatás ami online is végezhető. A tudásodat, képességeidet, tapasztalatodat adod el.


Ha szeretnél elindulni, de nem tudod hogyan, keress meg!

Sok sikert kíván az online vállalkozásod elindításához a cikk szerzője:


Szalontai Teréz
Kapcsolat: Klikk ide
Nincsenek megjegyzések:
Írjon megjegyzés