Keresés ebben a blogban

Téma képeinek készítője: MichaelJay. Üzemeltető: Blogger.

Text Widget

Popular Posts

Pages

Unordered List

Recent Posts

Online munkalehetőségek- dolgozz otthonról!

 

Mik a legfontosabb online munkalehetőségek?

Hogyan tudsz otthonról dolgozni?

Mik az egyes lehetőségek előnyei-hátrányai?

Hogyan tudsz elkezdeni otthonról dolgozni?

Hol találsz online munkákat?

Tényleg fizetnek az online munkák vagy csak nekem kell fizetnem, kezdő csomagot, terméket vásárolnom?


Milyen online lehetőségekkel tudsz pénzt keresni?


Bevezető
Sokan szeretnének otthonról dolgozni, mert kényelmes, nem kell utazni, maguk osztják be az idejüket, nincs főnök, saját szabadidő van, stb. tehát egy sor előnye van az otthoni munkának.
Az interneten rengeteg lehetőséget is kínálnak erre, sokszor elveszünk a lehetőségek tengerében, de valójában egyik se megfogható vagy hoz valós jövedelmet. Hogy lehetséges mégis az, hogy vannak akik főállásban otthonról dolgoznak (mint én, 10 éve) a saját cégüket, vállalkozásukat hozzák létre online a semmiből és még jól is keresnek vele? Mit tudnak ők, amit én nem?
Ezen érdemes elgondolkozni, mert vannak különbségek. Bárki el tudja kezdeni, hiszen ma már szinte minden háztartásban van egy okostelefon vagy számítógép és internet. Tehát a lehetőség mindenki számára adott.

A különbség szerintem a felkészültségben, az információkban, tanulásban, munkában és kitartásban van. Véleményem szerint nincsenek ebben csodák, körül kell nézni, felmérni mihez értesz, milyen lehetőségek vannak és óvatosnak lenni. Néha elkerülhetetlenek a csapdák, buktatók, aki próbálkozik ilyenbe is belefuthat. Javaslom hogy határozd meg a céljaidat, mennyi időt szeretnél naponta dolgozni, milyen területen (technika, emberek, eladás, marketing, oktatás, életmód, gyógyítás, tanácsadás, ingatlan, stb.) majd tájékozódj!

A megfelelő tájékozódással rengeteg időt és pénzt spórolsz magadnak. Vegyük számba a fő lehetőségeket, azok előnyeit és hátrányait. Ezek inkább ötletek, mindegyiknek olvass utána, kérdezz!
Én az online oktatásból élek főállásban, melyet saját cégemmel végzek már 10 éve teljesen online, mint angol magántanár valamint saját tananyagot is árulok online. Nincs főnököm, a diákjaimat meg tudom szűrni és csak a szorgalmas, értelmes és céltudatos emberekkel foglalkozom. Én osztom be az időmet és akkor van szabadidőm amikor én akarom. És otthonról tudok dolgozni, vagy ahol van internet. Weboldalam: Klikk ide

1. Online oktatás
Mivel ezzel foglalkozom 10 éve főállásban, erről tudok a legtöbbet, ezzel kezdem. Ha van szaktudásod, diplomád, nyelvtudásod, stb. akkor nemcsak személyesen tudsz tanítani, hanem online is. A skype ingyenes szoftver ami használható okostelefonon is, jó rajta a hang és a kamera is. Nem kell utazni, a diák átutalja az összeget (óradíjat) a számlaszámodra online (ő se mozdul ki) és megkapja a számlát online. (NAV kompatibilis) Mindez egy pár perces tranzakció. Tehát: legális, biztonságos és működő. Kényelmes és hatékony.
Hátránya: a diák lemondhatja az órát, van hogy késik, elfelejti, nem elég szorgalmas, és egyéb főleg emberi tényezők. (rossz kedve van, hanyag, elfelejt utalni, stb.) Van hogy csak hétvégén ér rá, vagy késő este, ilyenkor eldöntheted hogy alkalmazkodsz, vagy másik tanárhoz megy.
Előnyei a fentieken túl, hogy egy jól kiépített rendszerrel maguktól jönnek, ők keresnek meg, nem kell hirdetni és hálásak. Nem függsz senkitől, nem tudnak kirúgni, ha egy tanuló elmegy, jön helyette másik. Tehát mindig megvan a havi fix, legális és adózott jövedelmed. Annyit dolgozol amennyit akarsz, rugalmas az időbeosztásod, csak a tanulóval kell ezt megbeszélned.

2. Online tananyag, tanfolyam árulás
Az 1. pontból következik, hogy a diáknak tananyagra, segédanyagra van szüksége és nem elégítik ki a hagyományos könyvek az igényeiket, vagy nem mindenki akar órákért fizetni, elég neki a tananyag is. Ezeket magad el tudod készíteni, .pdf, .mp3 vagy akár videó formátumban is, rengeteg oktató videót találsz ezekről és hamar meg lehet tanulni. Onnantól fogva az 1. ponthoz hasonló módon tudod árulni. Előnye hogy nem megy el vele több idő mint az egyszeri elkészítése, a rendelési és számlázási folyamatot is lehet automatizálni. Hátránya hogy ellophatják, vagyis felrakhatják letöltős oldalakra, de ezt nagyjából ki lehet védeni. Előnye még hogyha jó a tananyag, akkor dicsérni fogják, jó véleménnyel lesznek róla, és még több anyagot lehet fejleszteni és újra eladni.

3. Online kereskedelem
A 2. pont továbbfejlesztett változata. Két lehetőség van: vagy a saját termékedet árulod, vagy másét. Ha konkrét terméket árulsz, akkor meg kell oldani a tárolását, kiszállítását, átvételt, reklamációkat, stb. Saját termékedet árulhatod a saját online webáruházadban, vagy más termékét akár mint online viszonteladó, vagy network marketing (hálózatos) rendszerben. Utóbbi esetben a nagy cégek a teljes folyamat minden lépését készen kínálják számodra, sőt még ingyenes oktatást is biztosítanak, szponzort (felsővonal) aki segít Neked. Hátránya hogy sok esetben ahhoz hogy jutalékot kapj, el kell érni egy pontértéket ami a saját vásárlásodból származik. Tehát Neked is használnod és meg kell venned a termékeket. Ez ahhoz is szükséges, hogy legyen saját terméktapasztalatod ami alapján ajánlani tudod a vevőidnek. A rendszer teljesen készen van, nem Neked kell kitalálnod, kifejlesztened és feltalálni, a hibákat kiküszöbölni, mert ez a cég dolga. Nem kell terméket fejlesztened, csomagolnod, tárolnod és kiszállítanod, sőt még a számlázást is a cég végzi. A jutalékot online kapod, viszont hogy ez legális legyen, számlaképessé kell válnod előbb-utóbb, hiszen jövedelemhez jutsz. Előnye a gyors és egyszerű csatlakozás, kezdés, a támogatás (cég és a felsővonal/szponzor részéről), online végezhető. Hátránya hogy a kezdés elég sok tanulást és időt igényel, elvárják hogy elmenj személyesen is pár rendezvényre, oktatásra (holott online dolgozol) valamint hogy teljes idő és energia bedobással dolgozz, mert igazából úgy éri meg. Hogy legyen saját terméktapasztalatod, terméket is kell vásárolnod, plusz regisztrálnod, ahol meg kell adnod online az adataidat. Ezekre a termékekre nem biztos hogy szükséged van, illetve fele, harmadáron is hozzájutsz a boltban.

4. Online tanácsadó
A fentiek mintájára nemcsak nyelvtanárként tudsz online dolgozni, hanem gyakorlatilag bármilyen témában, amihez értesz. A saját szakterületeden belül tudsz segítséget nyújtani az embereknek, tanácsot adni, akik nem értenek annyira ehhez, vagy még az elején tartanak. Ez lehet életmód tanácsadás, fogyás, fitness, függőségek, leszokás, párkapcsolat, válság, krízis, stb.
Ha erről bővebben szeretnél tájékozódni, klikkelj ide.

5. Egyéb online munkák
Ezek némelykor szaktudást, tapasztalatot igényelnek, de teljesen online is végezhetők: fordító, könyvelő, adótanácsadó, szerkesztő, blog író, online felmérés kitöltő, hirdető (ha van egy forgalmas weboldalad, vagy youtube videó csatornád, el tudsz rajta helyezni hirdetéseket amiért fizetnek. Google Adsense), online marketinges, webdesigner, honlap szerkesztő, programozó, applikáció fejlesztő, pénzügyi tanácsadó, grafikus, képszerkesztő, virtuális asszisztens- ő egyfajta online adminisztrátor, adatbevitel, gépelés, stb. egyszerűbb feladatokat végez. Social media szakértő: létrehozza és kezeli, frissíti a cégek Facebook, Twitter, blog, Instagram, stb. oldalait.Hogyan kezdjem el? Mik az első lépések? 
Mérd fel a saját céljaidat, lehetőségeidet, képességeidet, szaktudásodat, tapasztalatodat. Aztán gondolkozz el azon, milyen formában szeretnél dolgozni, félig online, teljesen online, személyesen és hány órát. Mit vállalsz be? (hétvégi munka, korai kelés, késői órák, stb.) Aztán tájékozódj!
Ha valamihez nem értesz, de tetszene, lenne-e kedved megtanulni, elkezdeni. Ehhez milyen forrásaid vannak, mennyi időd és mi szükséges hozzá? (pl. utazás, tandíj, tananyag, stb.) 

Ha szeretnéd elkezdeni a saját online munkádat ahol Te vagy a saját magad főnöke, klikkelj ide!

A cikk szerzője:
Szalontai Teréz
Kapcsolat: Klikk ide
Nincsenek megjegyzések:
Írjon megjegyzés