Keresés ebben a blogban

Téma képeinek készítője: MichaelJay. Üzemeltető: Blogger.

Text Widget

Popular Posts

Pages

Unordered List

Recent Posts

Tanácsadói szintek - karrier létra

 

Mik azok a szintek amiken egy tanácsadó fel lépkedhet? 

Az online tanácsadásnak 5 megkülönböztethető szintje van.

1. szint 
Kezdő tanácsadó
Avagy a kínlódásos indulás. A legelején amikor még valaki tapasztalatlan és egyetlen egy ügyfele sem volt még, ez a totál kezdő szint, amit hívhatunk "tanulópénz"-nek is. Ekkor megpróbálsz magadnak ügyfeleket szerezni különféle egyéni módszerekkel, pl. eljársz rendezvényekre, ismerkedsz, ajánlod a szolgáltatásaidat az ismerősöknek, vagy ingyenes próba tanácsadást tartasz. Ezalatt az idő alatt alig keresel valamit, vagy szinte semmit, pedig nagyon keményen küzdesz. Alacsony az óradíjad és még abból is kedvezményeket adsz. Sok esetben ingyen is segítesz az embereknek a problémáik megoldásában, meghallgatod őket, még tanácsot is adsz, de nem becsülik meg, vagy csak kihasználnak. Csak telik az időd és semmi eredménye nincs.

De valahogy el kell indulni, és minden kezdet nehéz, tehát ne add fel, hanem inkább fejleszd magadat, a képességeidet és bővítsd a tudásodat! Mindenből lehet tanulni.

Ez szintén az az időszak, amikor meghatározod a saját céljaidat, lépéseidet, módszereidet, tapasztalatot szerzel. Megvan benned a szándék az emberek segítésére, a tanácsadásra, tapasztalataid és tudásod átadására. Csak még nem tudod ennek mi a módja, menete. Hogyan indulj el? Mik az első lépések?


2. szint
Az óradíjas tanácsadó
Már van néhány ügyfeled és óradíjjal dolgozol egy-egy ügyféllel. Segíted őket az előrehaladásban és már elkezdesz keresni, még ha nem is sokat, hiszen még alacsony az óradíjad és kevés az ügyfeled, plusz rutintalan vagy. De már tettél egy lépést feljebb a ranglétrán. Hátrányok, hogy folyton az ügyfélszerzésen, megtartáson aggódsz, óránként adod el az idődet, pár alkalom alatt jelentős eredményeket nem érsz el és elaprózod magadat. Fenyeget a kiégés veszélye. A kiégés megöli a lelkesedésedet, mert nem tudod élvezni és nincs igazi haladás.

Túl rövid az idő ahhoz, hogy igazi eredményeket érj el az ügyfeleddel. Nagy a lemorzsolódás. Mindig új ügyfelek után kell nézned. Az ügyfelek csodát várnak tőled, hogy a problémáikat pár alkalom alatt megoldod Számukra, irreálisak az elvárásaik. Sok a lemondás, vagy az órák áthelyezése, tologatása, amihez folyamatosan alkalmazkodnod kell.

3. szint
Online csomagokat, programokat készítesz, csoportos tanácsadást végzel. Pl. egy hónapos csomag, 4 alkalmas csomag, x alkalmas tanácsadói csomag.  
Előnye hogy nagyobb összeghez jutsz, egyben előre kifizetik, nincs lemondás, gyors bevétel. Sok vevőd és ügyfeled lehet párhuzamosan is. Újabb lépést tettél felfelé a ranglétrán.  Viszonteladókat tudsz bevonni az értékesítésbe és automatizálni tudod.

Hátránya hogy túl általános, nem személyre szabott, túl egységes és személytelen. Az ügyfél emiatt nem tud igazán áttörő sikereket elérni. Mindent belezsúfolsz amire az adott egyénnek nincs is szüksége, túlterheled és elveszik a ködben, magára marad. 

4. szint
Intenzív tanácsadó kiemelt ügyfeleknek. Ez azt jelenti, hogy egyszerre több időt töltesz el az ügyféllel, nemcsak egy-egy órát. Ez lehet egy 5 órás időtartam, egy fél napos, egy napos vagy akár pár napos is. Előnye hogy nagyobb eredményeket lehet elérni, mélyebben lehet foglalkozni egy -egy problémával, tényleg van idő átbeszélni, nem kell 60 percre szorítkozni. Így mélyebb és intenzívebb az élmény, a hatékonyság, a probléma vizsgálata, megértése. Alaposabb, pontosabb és eredményesebb. Nagyobb eredményeket lehet elérni összességében kevesebb idő alatt, tehát költséghatékonyabb is.

5. szint
Prémium tanácsadó 
Ez magába foglal minden előzőt és már profi szint. Ezen a szinten pontosan tudod kik az ügyfeleid, hogyan szerezd meg őket, hogyan tartsd meg őket, mit tegyél, hogyan kommunikálj, gyorsan felméred a problémákat és bevált megoldásokat kínálsz, könnyen és jól építed ki velük a kapcsolatot, mely kölcsönösen előnyös és minden fél javát szolgálja. Kialakult programjaid vannak és a minőségnek meg is kéred az árát. Valódi sikereket és eredményeket érsz el velük, látod ahogy a szemed előtt alakul át az életük, változik meg jó irányba, és jól haladnak. Ami nélküled nem lett volna így.

Helyén van a gondolkodásmódod, a hozzáállásod, tudsz nagyban gondolkodni, magabiztos vagy, pontosan tudod hogyan készítsd el és kínáld a programjaidat és árazd be őket. Működő rendszereket használsz amik folyamatosan biztosítják a bejövő ügyfél áramlatot, a keresletet. Mindezt nagyon élvezed is, mert már nincs mi miatt aggódnod. A teljes folyamat automatizált online szoftver megoldásokkal. Bővebben: Klikk ide

Az ügyfeleid áttörő sikereket érnek el az életükben a régi problémás területeken is. Mindezért hálásak és nagyon jól meg is fizetnek. Szabad vagy, utazhatsz, nincs anyagi problémád és emberi elismerésben részesülsz. Elégedettséggel tölt el, hogy mindezért ténylegesen megdolgoztál, tanultál és megfizetted anno az árát a sikernek. Tehát nem a semmiből jött, és nem alád tették. Az ügyfeleid elégedettek, hálásak neked és lojálisak, ajánlanak másoknak is és pozitív visszajelzéseket adnak akár napi szinten. Te döntöd el mennyit dolgozol vagy dolgozol-e egyáltalán. 


További szintek: 
Az ennél feljebbi szinteken a kiemelt VIP ügyfeleid számára csoportos találkozót, képzést és előadást, rendezvényt szervezel a munkatársaiddal nagyon szép és drága helyeken. Pl. Párizs, London, egzotikus sziget, stb. A szállás luxus hotel, a program tartalmas, értékes, üzleti és egyben szabadidős is, érdeklődő, kiemelt régi ügyfeleiddel. Egyfajta siker közös ünneplése évente néhányszor pár napos időtartamban. Tapasztalatok megosztása, és új ismeretek elsajátítása, további kapcsolat építés ismerős, kellemes társaságban. Te és a céljaid
Nézzük csak hol állsz most? Melyik szinten vagy és mi a célod? Melyik szintre szeretnél eljutni és mennyi idő alatt? Mit vagy ezért hajlandó megtenni, áldozni? (időben, pénzben, munkában, tanulásban, önfejlesztésben, stb.)
Elég komolyak és határozottak a céljaid ahhoz, hogy lépéseket tegyél az elérésükért?

Ha szeretnél mélyebb betekintést nyerni az egyes lépésekbe, elkerülni a buktatókat, zsákutcákat és minél előbb feljutni a ranglétra legfelső fokára, elérni a teljes szabadságot és álom munkát, fizetést érdeklődj az elérhetőségeimen!

A cikk írója:
Szalontai Teréz
Kapcsolat: Klikk ide


Gyakori kérdések a témával kapcsolatban: Klikk ide


...............................oOo....................................

Nincsenek megjegyzések:
Írjon megjegyzés