Keresés ebben a blogban

Téma képeinek készítője: MichaelJay. Üzemeltető: Blogger.

Text Widget

Popular Posts

Pages

Unordered List

Recent Posts

A coach-ok keresete- mennyit keres egy coach?

 

Mennyit keres egy coach? Mi az a coaching? Ki lehet coach? 

A coach fogalma Magyarországon nem teljesen ismert, sokszor félreértett. A coach angol szó, több jelentése is van: edző, távolsági autóbusz, tanácsadó.
Mi utóbbit fogjuk vizsgálni, hiszen ez a terület áll érdeklődésünk központjában. Mit is takar a tanácsadás, milyen formában zajlik és mennyit lehet vele keresni?

A keresetről olvasd el az alábbi cikket: Klikk ide (új ablakban nyílik)

Látjuk tehát, hogy az óradíj igen magas és a munka nem megerőltető. Sőt akár otthonról, online is végezhető, akár szakképesítéssel, akár anélkül. Erre egészen pontos törvényi szabályozás nincs.
Természetesen a számlaadás kötelező mint minden szolgáltatás esetén, viszont egy kezdő is el tudja kezdeni ezt a tevékenységet teljesen legálisan, akár heti pár órában bejelentve, vagy egyéni adószámmal. Erről érdeklődj itt: Klikk ide

A coaching tehát egy olyan folyamat, ahol a coach segíti ügyfeleit céljaik elérésében. Mik lehetnek ezek a célok? Ahány ember annyi féle, fő területek: magánélet, munka, pénz, család, egészség, wellness, társas kapcsolatok, krízisek, stb. A coach lehet vállalati tréner is, aki a vállalat vezetésében segít a vezetőknek, igazgatóknak. Lehet csapatépítő, vagy részt vehet a vállalati stratégiák szervezésében. A Wikipédia definíciója: Klikk ide

Nem feltétlen pszichológus, de közel áll ahhoz. Ha valaki egy adott problémával küzd és van egy hiteles személy akihez fordulhat (pl. aki már leküzdötte azt a problémát) nem feltétlen vár el tőle szakirányú egyetemi diplomát, annál inkább azt a tudást vagy tapasztalatot, amivel az adott problémát megoldotta. Ezért van bárkinek jó esélye arra, hogy sikeres coach legyen. A lehetőség bárki előtt nyitva áll.

Magyarországon is vannak hivatalos coach képzések és nemzetközi szinten is. A szervezet amely összefogja őket a ICF (International Coach Federation). A tevékenység végzéséhez ilyen végzettség nem feltétlenül szükséges.

Coach tehát bárki lehet, akár otthonról is végezheti a tanácsadást interneten keresztül. Ha szeretnéd ezt elkezdeni, fordulj hozzánk! Klikk ide

Ha bővebb információt szeretnél: Klikk ide

A cikk szerzője: Szalontai Teréz

© Minden jog fenntartva. A cikket engedélyem nélkül publikálni, másolni, fájl megosztóra feltölteni tilos és törvényellenes!


Nincsenek megjegyzések:
Írjon megjegyzés